Krewetki tygrysie na rzepie słodko-kwaśnej

 

krewetki tygrysie 8 szt. natka pietruszki pół pęczka
oliwa z oliwek 1 łyżka biała rzodkiew 1 szt.
masło1 łyżka sól, pieprz
czosnek 2 ząbki sos słodko kwaśny Folwark ®
świeży zielony groszek (do dekoracji)

Krewetki obrać, oczyścić – następnie umyć i osuszyć. Doprawić delikatnie pieprzem – odstawić. Czosnek rozgnieść i posiekać. Natkę pietruszki posiekać.

W międzyczasie obrać białą rzodkiew i pokroić w cieniutkie paseczki. Potraktować sosem słodko-kwaśnym Folwark ® i odstawić.

Oliwę rozgrzać na patelni grillowej, podsmażyć czosnek. Gdy się zarumieni dodać krewetki i smażyć po 2 minuty z jednej i z drugiej strony. Dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Po minucie dodać posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia.

Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej rzepie słodko-kwaśnej, udekorować zielonym groszkiem i grillowanym czosnkiem – gotowe !

Smacznego!