Hot – dogi z kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i chilli
5 bagietek
0,5 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka lubczyku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 czerwona cebula 100 g startego żółtego sera |
400 g filetu z piersi kurczaka
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 papryczki chilli 2 pomidory 1 ogórek Dresing tysiąca wysp Folwark |
Filet z kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, białym pieprzem i lubczykiem. Mieszamy dokładnie, dolewamy oliwę i posiekane papryczki chilli. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidory oraz ogórka kroimy w kosteczkę, czerwoną cebulę w piórka. Bagietki przecinamy wzdłuż, ale nie docinamy do końca. W środku wykładamy gorącego kurczaka, starty ser oraz warzywa. Polewamy dressingiem.