Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami

500 g filetu z piersi kurczaka

2 łyżeczki przyprawy do kurczaka

1 łyżeczka rozmarynu

5 pieczarek

1 zielona papryka

1 łyżka śmietany 18%

3 łyżki sosu remulada duńska Folwark

300 g makaronu penne

Filet z piersi kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu. Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na patelnię. Wszystko mieszamy, podlewamy delikatnie wodą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z kurczakiem.

Smacznego!