Hot – dogi z kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i chilli

5 bagietek

0,5 łyżeczki białego pieprzu

1 łyżeczka lubczyku

2 łyżki oliwy z oliwek

1 czerwona cebula

100 g startego żółtego sera

400 g filetu z piersi kurczaka

1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

2 papryczki chilli

2 pomidory

1 ogórek

Dresing tysiąca wysp Folwark

Filet z kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, białym pieprzem i lubczykiem. Mieszamy dokładnie, dolewamy oliwę i posiekane papryczki chilli. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidory oraz ogórka kroimy w kosteczkę, czerwoną cebulę w piórka. Bagietki przecinamy wzdłuż, ale nie docinamy do końca. W środku wykładamy gorącego kurczaka, starty ser oraz warzywa. Polewamy dressingiem.