Sałatka gyros z chipsami o smaku grillowanych warzyw

1/2 kapusty pekińskiej

2 łyżki oliwy

sól do smaku

1 cebula

1 papryka czerwona

4 łyżki sosu kebab-gyros ostrego Folwark

1 łyżka ketchupu łagodnego

1 podwójny filet z kurczaka

przyprawa do gyrosa

100 g chipsów o smaku grillowanych warzyw

5 ogórków konserwowych

1/2 puszki kukurydzy

2 łyżki majonezu

Kapustę pekińską myjemy osuszamy kroimy cieniutko, cebulkę szatkujemy drobno. Resztę warzyw kroimy w kostkę. Mięso myjemy kroimy oprószamy przyprawą do gyrosa, smażymy do miękkości na oleju. Studzimy. Poszatkowaną kapustę mieszamy z cebulką układamy pierwszą warstwę w naczyniu szklanym polewamy sosem kebab gyros.

Następnie wykładamy warstwę mięsną. Przykrywamy znów warstwą z kapusty. Smarujemy cienko majonezem, układamy pozostałe składniki tak aby ogórki były na wierzchu, delikatnie solimy całość, polewamy ketchupem, przykrywamy reszta kapusty i chipsami.