Krewetki tygrysie na rzepie słodko-kwaśnej
krewetki tygrysie 8 szt. | natka pietruszki pół pęczka |
oliwa z oliwek 1 łyżka | biała rzodkiew 1 szt. |
masło1 łyżka | sól, pieprz |
czosnek 2 ząbki | sos słodko kwaśny Folwark ® |
świeży zielony groszek (do dekoracji) |
Krewetki obrać, oczyścić – następnie umyć i osuszyć. Doprawić delikatnie pieprzem – odstawić. Czosnek rozgnieść i posiekać. Natkę pietruszki posiekać.
W międzyczasie obrać białą rzodkiew i pokroić w cieniutkie paseczki. Potraktować sosem słodko-kwaśnym Folwark ® i odstawić.
Oliwę rozgrzać na patelni grillowej, podsmażyć czosnek. Gdy się zarumieni dodać krewetki i smażyć po 2 minuty z jednej i z drugiej strony. Dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Po minucie dodać posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia.
Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej rzepie słodko-kwaśnej, udekorować zielonym groszkiem i grillowanym czosnkiem – gotowe !
Smacznego!