Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK

300 g mięsa mielonego wołowego

1/2 czerstwej kajzerki

3-4 gałązki natki pietruszki

sól

4 plastry szynki szwarcwaldzkiej

olej do smażenia

1 małe jajko

2 łyżki kaszy manny

3-4 gałązki koperku

pieprz

4 łyżeczki Remulady Duńskiej Folwark

Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy namoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy dwie łyżki posiekanej natki z koperkiem. Do całości dodajemy kasze mannę i wyrabiamy jednolita masę mięsną. Z masy formujemy placuszki które smarujemy remuladą duńską. Następnie układamy szynkę i oprószamy zieleniną. Zwijamy w roladki, formując podłużne wałeczki. W rondlu bądź na patelni rozgrzewamy olej i opiekamy wałeczki na rumiano z wszystkich stron przez około 10-12 minut co pewien czas obracając.

Smacznego !!!