Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami
500 g filetu z piersi kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka rozmarynu 5 pieczarek |
1 zielona papryka
1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki sosu remulada duńska Folwark 300 g makaronu penne |
Filet z piersi kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu. Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na patelnię. Wszystko mieszamy, podlewamy delikatnie wodą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z kurczakiem.
Smacznego!