Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK
300 g mięsa mielonego wołowego
1/2 czerstwej kajzerki 3-4 gałązki natki pietruszki sól 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej olej do smażenia |
1 małe jajko
2 łyżki kaszy manny 3-4 gałązki koperku pieprz 4 łyżeczki Remulady Duńskiej Folwark |
Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy namoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy dwie łyżki posiekanej natki z koperkiem. Do całości dodajemy kasze mannę i wyrabiamy jednolita masę mięsną. Z masy formujemy placuszki które smarujemy remuladą duńską. Następnie układamy szynkę i oprószamy zieleniną. Zwijamy w roladki, formując podłużne wałeczki. W rondlu bądź na patelni rozgrzewamy olej i opiekamy wałeczki na rumiano z wszystkich stron przez około 10-12 minut co pewien czas obracając.
Smacznego !!!