Soczyste plastry rostbefu

Soczyste plastry rostbefu na sałatach z ogórkiem, suszonymi pomidorami, kalarepą, kiszonym ogórkiem, kaparami, truskawkami i grzankami z Remuladą duńską Folwark®

Sos Remulada duńska Folwark® 100g suszonych pomidorów
300g grillowanego rostbefu 1 kalarepa (pokrojona w słupki)
1 sałata lolo rosso 1 duży ogórek (pocięty obieraczką wzdłuż)
1 sałata lolo bianco 2 ogórki kiszone (pokrojone w słupki)
1 sałata dębolistna 4 truskawki
100g liści rukoli 3 łyżki oliwy extra vergine
1 sałata frisse łyżka czarnego pieprzu
100g kaparów z ogonkiem bagietka

 

Rostbef nacieramy pieprzem, odrobiną oliwy i kładziemy na rozgrzanego grilla. Grillujemy go z każdej strony po 4-6 minut tak, aby był średnio krwisty. Sałaty myjemy, mieszamy i skrapiamy oliwą. Układamy na talerzu. Tiule z ogórka zwijamy i wkładamy między sałaty. Dodajemy suszone pomidory, kapary. Bagietkę opiekamy również na grillu. Rostbef kroimy w cienkie plastry i dodajemy do sałaty. Posypujemy kalarepą, kiszonym ogórkiem i truskawkami. Podajemy z grzankami.

                                                                             Smacznego !

Autorem przepisu jest Jakub Banach, Szef Kuchni warszawskiej Restauracji-Winiarni „Kotłownia”