Filet na kanapki

500 g filetu z kurczaka

3 łyżeczki przyprawy do kurczaka

łyżka sosu sojowego

3 łyżki wody

świeżo zmielony pieprz

ząbek czosnku

2 łyżki remulady duńskiej (od Folwark)

Mięso przekładamy do miski. Przygotowujemy marynatę – w kubku mieszamy pieprz, przyprawę do kurczaka, wyciśnięty ząbek czosnku, sos sojowy, remuladę i wodę. Zalewamy nią mięso i nacieramy dłońmi, tak aby pokryła całość. Wstawiamy na noc pod przykryciem do lodówki. Następnie pieczemy w woreczkach do pieczenia lub naczyniu z pokrywką przez godzinę w 180 stopniach, grzanie góra-dół. Po upieczeniu wyciągamy, rozrywamy worek i zostawiamy na 20 minut, aby mięso odpoczęło. Chowamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce.