Mini kebaby ma patyku

wołowina zmielona ( karczek wołowy)

rozmaryn świeży drobno posiekany szczypta

pietruszka świeża drobno posiekana szczypta

sól do smaku

jajko 1 szt

bułka tarta do obtoczenia kebabów

sos czosnkowy Folwark

pieczarki 300 g ( starte na tarce)

tymianek świeży drobno posiekany szczypta

pieprz ziołowy szczypta

papryka ostra pół łyżeczki

bułka tarta 2 łyżki

olej do smażenia

pieczywo

Karczek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym , kroimy na mniejsze porcję i mielimy na średnich oczkach. Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na tarce podsmażamy na patelni, dodajemy do mięsa ostudzone. Dodajemy do mięsa rozmaryn tymianek i pietruszkę , doprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajo i dodajemy 2 łyżki bułki tartej zamoczonej w wodzie (ma być spęczniała ). Wyrabiamy mięso i zostawiamy na godzinkę by przeszło , umieszczamy je w lodówce. Po 2 godzinach mięso bierzemy w dłoń i formujemy ruloniki które nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Mini kebaby obtaczamy w bułce i smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor (muszą się usmażyć). Podajemy z sosem czosnkowym i pieczywem.