Kurczę pieczone z warzywami

mięsko z kurczaka

papryka czerwona

tarty parmezan

Zioła Małgorzaty Skworcu

porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka

oliwa z oliwek

vinaigrette Monini- suszone pomidory

Karahi Chicken Masala Skworcu

Mięso umyłam,zalałam winegretem, obsypałam przyprawą karahi chicken masala. Położyłam na dnie brytfanny uprzednio nasmarowanej masłem lub oliwą jak wolicie. Dodałam zamrożone warzywa.Paprykę. Posypałam ziołami Małgorzaty i szczyptą karahi chicken masala. Dodałam paprykę. Pokropiłam dość obficie winegretem. Posypałam tartym parmezanem.

Zamknęłam pokrywę i …do piekarnika! Na około godzinę. Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Całość ubogaciłam sosem kebab-gyros łagodny Folwark

Obiad gotowy!