Sos powinien być tak samo dopasowany do dania jak dobrze skrojona suknia do kobiety

Warszawa, 20/05/15

Przed nami wiele ciepłych wiosennych i letnich weekendów, podczas których nie odmówimy sobie grillowania z Rodziną i Przyjaciółmi. Wielu  z nas już nie wystarcza sama kiełbaska wrzucona na ruszt  i zanurzona w musztardzie, poszukujemy więc nowych smaków, kombinacji i sosów idealnych. Jeden z kuchennych rewolucjonistów, Georges Auguste Escoffier, który na przełomie XIX i XX wieku karmił królów i zmienił jedzenie w ucztowanie, powtarzał swoim uczniom, że sos powinien być tak samo dopasowany do mięsa czy ryby, jak dobrze skrojona suknia do kobiety. Dlatego marka Folwark®,  nieustannie doskonali smaki i receptury sosów, aby zadowolić najbardziej wymagające podniebienia. Jest w czym wybierać: Sos kebab gyros łagodny, Sos kebab gyros ostry, Sos czosnkowy, Salsa mexicana, Remulada duńska, Sos madziarów, Sos do pizzy, Sos barbecue, Dressing 1000 wysp, Ketchup premium. Dzięki tym produktom, każdy może przygotować danie na wiele sposobów, zarówno na ciepło, jak i na zimno, uzyskując za każdym razem inny efekt i urozmaicając codzienne menu. Nadają one potrawom, zwłaszcza z grilla, niepowtarzalny smak.