dla gastronomii Sos teriyaki Zobacz skład Składniki: cukier, woda, sos sojowy (woda, nasiona soi, sól, mąka pszenna, cukier, barwnik – karmel E150a), koncentrat pomidorowy, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, cebula suszona mielona, sezam,sól, maltodekstryna, przyprawy, błonnik ziemniaczany, cebula suszona, papryka czerwona suszona, substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu), suszony hydrolizat białkowy (zawiera soję), barwnik (karmel amoniakalny E150c), stabilizator (guma ksantanowa). Wywodzący się z kuchni japońskiej sos na bazie sosu sojowego i pomidorów z dodatkiem sezamu i wyraźną słodką nutą. Może służyć jako marynata do ryb, mięs na grilla lub jako dodatek do dań z ryżem. Doskonały jako dip. — wybierz opakowanie — >> dla firmy << Butelka 900g Sprawdź przepisy » Post navigation ← Ketchup FolwarcznyMajonez saszetki →